Важкохворі дітки – одна з найвразливіших верств українців. Особливо перед обличчям небезпечного COVID-19, який не шкодує саме людей з хронічними недугами. До того ж під час карантину родини з такими дітками позбавлені простих базових речей – підгузків, одноразових пелюшок, серветок для догляду за важкохворими, антисептиків. Так, їх повинні забезпечувати лікарні або заклади соцдопомоги, але зараз всі кошти ідуть на боротьбу з COVID-19 – на інші речі їх бракує. Фонд “ЛаВіта” просить допомоги для 10 родин з Київщини, повідомляє Хрещатик.News.

Фонд паліативної допомоги “ЛаВіта” підтримує родини з важкохворими дітками. І якщо в столиці таким родинам хоч трохи допомагають, то на Київщині мами й тата, які не зрадили і не кинули своїх дітей, залишаються з хворобою сам-на-сам.

“Маленьким важкохворим пацієнтам потрібні лікарі виїзних паліативних бригад, які зможуть підказати мамам, як справлятися з симптомами. А ще дуже потрібні паліативні відділення, де б дітей з важкими діагнозами не боялися.  Як думаєте, чи вони є? – запитують у Фонді. – Ні. У Київській області цього немає. В кількох кілометрах від столиці мамам відповідають, що нічим не в змозі допомогти”.

Зазвичай такі родини соромляться просити про допомогу, але саме їм вона найбільше потрібна. Потрібні серветки, які дозволяють помити без води лежачу дитинку, памперси і пелюшки, незамінні для догляду, антисептики, яких не вистачає під час карантину. Всі ці базові речі  полегшують життя, дають змогу викроїти час на відпочинок і маленькі приємні радощі, яких так не вистачає батькам.

“Сьогодні ми просимо у вас допомогти 10 родинам Київської області пережити карантин разом зі своїми дітками. Просимо дати мамам і татам силу, аби не опускати руки”, – звертаються активісти Фонду.

В нагоді стане навіть найменша допомога. Аби підтримати родини з важкохворими дітками, достатньо перейти за посиланням на сторінку УББ, присвячену проєкту, і натиснути кнопку “Підтримати”.

Нагадаємо, благодійний фонд Киян також допомагає діткам з особливими потребами.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Захисти лікаря! УББ збирає кошти на обладнання для лікарень та захист для медиків

МОЗ вдвічі переплачує за захисні костюми для медиків

Дитяча лікарня на Київщині отримала обладнання для маленьких пацієнтів з коронавірусом