Кожного дня МОЗ повідомляє про лікарів, які захворіли на коронавірус, – в нашій країні це кожний п’ятий. Ця сумна статистика свідчить, що наші лікарі – незахищені.  Лікарні ж потребують якісного обладнання, аби врятувати життя пацієнтів, що потерпають від вірусної пневмонії. Українська біржа благодійності збирає кошти для закупівлі обладнання для інфекційних відділень регіональних лікарень та захисту для медичного персоналу, передає Хрещатик.News.

“Це турбота не тільки про лікарні, у яких не вистачає обладнання, не тільки про пацієнтів, яким вже зараз конче необхідна професійна медична допомога та постійний нагляд, але і про самих лікарів, які надалі мають відважно боротися за життя кожного”, – зазначають організатори акції.

Список найнеобхіднішого постійно оновлюється на сторінці проєкту. Наразі УББ збирає пожертви на:

  • аналізатори електролітів та кисню в крові та витратні матеріали до них, монітори пацієнтів, інфузомати, ЕКГ, дефібрилятори, рентген апарати, УЗД апарати та інше необхідне обладнання для лікарень;
  • захисні костюми та респіратори, яких критично не вистачає медичному персоналу.
Фото: УББ

Підтримати лікарів можна, перерахувавши кошти зі сторінки УББ, присвяченій проєктові, або надіславши смс на номер 88001, вартість якого і є благодійним внеском і становить 20 грн.

Нагадаємо, центр допомоги сиротам “Місто щасливих дітей” збирає кошти на їх харчування протягом червня. Організатори проєкту закликають: “Нагодуй дітей-сиріт – заплати за тарілку супу”. Найменший внесок – це вже тарілка супу для сиріт, а 75 грн – сніданок, обід і вечеря на цілий день для однієї дитини.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Благодійний фонд Киян допомагає діткам з особливими потребами

Благодійний фонд Відкриті долоні: кому і як він допомагає

В Києві збирають Кошик добра для малозахищених киян