У Києві за тиждень захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання (ГРВІ), зокрема, на коронавірус значно зросла.

Про це інформують у державній установі “Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ”, передають “Коментарі”.

З початку року у Києві зафіксували майже 12,5 тисяч хворих на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання, зокрема, й на COVID-19. За тиждень показник рівня захворюваності на ГРВІ та грип зріс на понад 52%. Найбільше зростання серед дорослих.

Серед дітей у Києві за тиждень захворіли 6979, це на 63,8% більше, ніж за минулі сім днів. Дорослих у столиці захворіло за тиждень 5497 осіб, що на 39,1% більше, ніж за попередні сім днів.

У державній установі “Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ” повідомили, що рівень захворюваності на грип та ГРВІ у Києві зараз нижчий епідемічного порогу на 43,8% та становить 421,2.

До столичних лікарень за тиждень госпіталізовано 475 людей, серед яких 180 дітей. Окрім того, серед школярів у Києві захворюваність зросла удвічі — зареєстровано 3575 випадків.

За минулу добу у Києві виявили 183 хворих на коронавірус, чотири людини померли. Загалом за період пандемії у столиці померли 5339 людей.

Через пандемію коронавірусу в Україні сьогодні, 20 вересня, уряд ухвалив рішення про продовження адаптивного карантину та режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року.