У Києві відкрився новий притулок для жінок і жінок з дітьми, що постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомили представниці Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Як розповіла директорка Центру Тетяна Зотова, два притулки, які є у Києві, переповнені, й гостро стояло питання відкриття нового такого закладу.

“Новий притулок розрахований на 15 осіб одночасного перебування — це жінки, жінки з дітьми, можливе також і поселення немовлят, бо ми бачимо таку потребу у жінок після пологів. Новий притулок також розрахований і на людей з інвалідністю. Насильство не має меж, і постраждати від нього може будь-хто”, – зазначила Зотова.

Вона вважає заклади такого типу одним із найдієвіших механізмів для того, щоб людина розірвала коло насильства і ніколи туди не повернулася. Свідченням цього, за її словами, є те, що за останній рік у притулках перебувало 42 особи і ніхто з них надалі вже не зазнавав насильства.

Як розповіла завідувачка нового притулку Оксана Крамар, потрапляють до спеціалізованого закладу внаслідок домашнього насильства, і перебувати там можна від 3 до 6 місяців, отримуючи спеціалізовані послуги.