Релігійна громада “Християнська надія” хоче знести пам’ятний знак загиблому воїну АТО Олександру Звіннику.

Про це повідомила громадська організація “Парк Жмаченка” на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, на яку посилаються “Українські новини”.

Місцева громада 3 роки бореться за збереження соснового лісу, який планує забудувати “Інтергал-Буд”.

Формальним замовником будівництва виступає релігійна громада “Християнська надія”, яка орендувала ділянку у 4,2 га для реконструкції церкви, але насправді планують збудувати 9 багатоповерхівок, що повністю знищить парк.

Місцеві мешканці вимагають від Київської міської ради надання офіційного статусу парку, щоб захистити зелену зону. Це рішення сьогодні обговорювалося на зустрічі депутатів Київради з громадою. Але представниця церкви заявила, що пам’ятник, які місцеві мешканці встановили у парку на честь загиблого сусіда, потрібно прибрати.

Назвати своє прізвище вона відмовилась, але відомо, що жінка працює бухгалтеркою у пастора Валерія Решетинського, який допомагає “Інтергал-буду” забудувати парк житловими висотками під виглядом реконструкції церкви. Цей пам’ятник ми встановили народним коштом на честь нашого загиблого сусіда. Цю кричущу неповагу до загиблих воїнів ми так не полишимо та захистимо і пам’ятник, і парк”, – йдеться у повідомленні ГО “Парк Жмаченка”