20 лютого в містечко Нові Санжари привезли евакуйованих з Уханю для обсервації в місцевому медичному центрі.  Проте на під’їздах до медцентру на них очікували протестувальники, які палили шини, блокували дороги. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Протестувальники були агресивні, евакуйовані – налякані. Особливо, коли з натовпу у вікна полетіло каміння.

Фото: Юрій Ткачов? telegram

Журналістка Світлана Крюкова, що була у натовпі, написала в Фейсбуці про упередженість, озлобленість та дурний страх, який керував людьми: “Пожежа!!! ура! Спаліть цей санаторій до дідька! – жінка в синій шапці, з пакетом АТБ погрожує кулаком своїм незримим ворогам… мешканка селища провела на свіжому повітрі цілий день. Будувала барикади, підмовляла місцевих, плакала та кричала. Вона й зараз кричить. Захрипла, проте її думки сформувались у чотири зрозумілих фрази: “Їм тут не місце”, “Нас нікому лікувати”, “Нас ніхто не попереджав”, “Ви знаєте, що таке коронавірус?”.

Для захисту врятованих з Уханю українців, серед яких була дворічна дитина, а також іноземців, правоохоронці змушені були застосувати силу.

«Під час прибуття колони автобусів з українцями, які прилетіли з Китаю, агресивно налаштовані громадяни розпочали закидати їх та поліцейських камінням. Окрім того, один чоловік намагався автомобілем здійснити наїзд на правоохоронців», – зазначили в пресслужбі Національної поліції.

Після того, як автобуси були доправлені до санаторію, за медичною допомогою звернулися 9 правоохоронців і лише один учасник протестів.

“9 правоохоронців отримали поранення, 5 із них — середньої тяжкості. У двох автобусах, які везли людей, розбиті вікна. Поліція вже порушила кримінальні провадження”, – написав у телеграмм-каналі прем’єр Олексій Гончарук, яких вночі вилетів до Нових Санжар.

Разом з головою Уряду вилетіла очільниця МОЗ Зоряна Скалецька, яка вирішила залишитися з евакуйованими всі 14 днів обсервації.

Гончарук наголосив, що всі евакуйовані двічі пройшли перевірку та не мають симптомів респіраторних захворювань. Медцентр у Нових Санжарах знаходиться під охороною та цілодобовим наглядом медиків-інфекціоністів. Всі лікарі, що супроводжували борт, перебувають разом з вивезеними з Китаю громадянами.

Наразі в містечку тихо, потреби в посиленій охороні медцентру немає.

Популярні новини зараз

У Києві терміново розпочинається евакуація двох лікарень, одна з яких дитяча — КМДА

У Києві не демонтовуватимуть Арку Свободи українського народу

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще

Нагадаємо, що Володимир Зеленський через ганебні акції протесту присоромив українців: “Не всі можуть пишатися людяністю”. З відеозверненням, яке мало б заспокоїти пересічних громадян, також виступив лікар Комаровський.

Читайте також:

Коронавірус чи ГРВІ? 2 українців, прибулих з Китаю госпіталізовано

ВООЗ визнала новий коронавірус із Китаю надзвичайною ситуацією у всьому світі

Хворих на коронавірус лікуватимуть в Олександрівській лікарні: як саме