Перша робота з'явилася на будівлі Головпоштамту 22 серпня — червона фігурка, яка вилазить зі стіни, щоб намалювати український тризуб.

Наступні інсталяції встановили на місці колишнього пам'ятника Щорсу на бульварі Шевченка (Дівчинка з соняхами/соняшниками), поблизу алеї Героїв Небесної Сотні (Дівчинка на гойдалці), а також на будівлі станції метро "Університет" (Дівчинка з серцем та ведмедиком).

"З серцем та ведмедем". Це скульптура дівчинки, яка тримає велике серце, а поруч з нею — іграшка ведмедик. Її може побачити кожен, хто входить до ботсаду імені академіка Фоміна, поблизу станції метро «Університет», варто тільки підвести голову на вхідну браму до саду.

Популярні новини зараз

У столиці відкрили пам’ятник митрополиту УАПЦ Василю Липківському

У парках і скверах столиці запустять 25 фонтанів — КМДА

Суд дозволив затримати білоруса-утікача, що організував схему розкрадання ₴11,6 млн на ремонті київскього дитячого табору

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

Також на Майдані Незалежності помітили останню скульптуру серії — голуба миру.

Окрім цього, Джеймс Коломіна створив у столиці ще одну роботу, вже не скульптурну: поле для гри в класики у формі ракети. Художник намалював його червоною фарбою в парку імені Тараса Шевченка.

Митець наголошує, що цим проєктом хоче засудити несправедливість війни в Україні та виразити підтримку українському народу.

"Моя робота в Україні спрямована на те, щоб засудити несправедливість цієї війни та продемонструвати мою непохитну підтримку українському народу, який страждає в цьому нав'язаному конфліктові"

Джеймс Коломіна вуличний художник із Тулузи, Франція. Митця називають "Бенксі у скульптурі" або "вуличний художник-гуманіст", оскільки його роботи — це часто рефлексії на соціальні проблеми, як-от зміна клімату чи загроза ядерної війни.