Черговою столичною лікарнею, яка має опікуватися хворими з симптомами китайського коронавірусу, у МОЗі призначили Олександрівську. У випадку, якщо захворювання на коронавірус буде підтверджено тестами, недужих лікуватимуть симптоматично, як при звичайній вірусній пневмонії. Про це розповіла голова інфекційного відділення Людмила Мінова.

“…тестування буде проходити при визначенні випадку, який підозрілий, за стандартами ВООЗ і нашого Міністерства охорони здоров’я. Якщо лікар ухвалить рішення, що випадок підозрілий – то пацієнт, в першу чергу, буде протестований на всі віруси респіраторної групи: грипу, RS, аденовіруси, і інші віруси, а потім тільки, якщо це підозрілий випадок і не підтверджуються ці захворювання і залишиться підозра – матеріал для дослідження буде направлений в референс-лабораторію нашого Центру громадського здоров’я, і вони відправляють далі матеріал для дослідження в іншу лабораторію”, – пояснила лікар-інфекціоніст.

За словами лікаря, специфічного лікування проти цього вірусу в світі не існує, тож воно буде проводитися згідно з протоколом лікування вірусних пневмоній.

Читайте також:

ВООЗ визнала новий коронавірус із Китаю надзвичайною ситуацією у всьому світі

Для захисту від коронавірусу метро Києва щоденно миють деззасобами