Літак із евакуйованими українцями з Китаю приземлився сьогодні зранку в аеропорту «Бориспіль» на дозаправку і вилетить у Міжнародний аеропорт міста Харків. За доповідями екіпажу та медперсоналу супроводу, всі на борту літака здорові та можуть продовжувати політ. Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

«Сьогодні зранку, 20 лютого, о 9:40 годині, український пасажирський літак спецрейсу «PQ 7302» із евакуйованими з КНР громадянами здійснив посадку в міжнародному аеропорту міста Бориспіль», – йдеться в повідомленні.

На борту літака авіакомпанії SkyUp перебувають 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. Всі евакуйовані з Китаю не мають симптомів захворювання на коронавірус.

«Неодноразові суворі санітарно-епідеміологічні перевірки стану їхнього здоров’я, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в м. Алма-ати у Казахстані, а також контроль їхнього стану на борту літака під час польоту фаховими лікарями МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими.

Після прибуття усіма особами на борту буде пройдено належний прикордонний контроль із дотриманнням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньоі організації охорони здоров’я у спеціальній відокремлені зоні летовища», – зазначили у ДСНС.

Зазначається, що евакуйованих з Китаю людей спецтранспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавської області.

«Протягом 14 днів там вони перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки. Всі протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих на цьому об’єкті або порушення режиму їхньої обсервації будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог Закону та рішення урядового штабу», – повідомили у пресслужбі.

Також відомо, що сьогодні зранку, перед тим, як здійснити посадку в аеропорту «Бориспіль», борт з Китаю зробив близько десятка кіл біля аеропорту Харкова, але приземлитися через сильний туман не зміг. Про це написали на порталі KharkivToday.

Видання зазначає, що напередодні в ЗМІ з’явилася інформація, що для українців влаштують обсервацію на базі відпочинку ім. Соїча в Старому Салтові (50 км від Харкова). Але, як повідомило керівництво бази, таке розміщення неможливо.

«Наша база не придатна для цього. Ми можемо приймати людей тільки в теплу пору року. Взимку — ні. Раніше була така можливість. Зараз — ні. Такий варіант обговорювався, але всі розуміють, що це зробити не можливо. Це точно не ми», — повідомили на базі ім. Соїча.

Зазначається, що цю інформацію підтвердив також голова Харківської ОДА Олексій Кучер, який наголосив, що база ім. Соїча не зможе прийняти пасажирів з Китаю.

Нагадаємо, З підозрою на коронавірус перевіряють п`ятьох українців: МОЗ

Читайте також:

Популярні новини зараз

Під завалами зруйнованої будівлі в Києві може перебувати одна людина — ДСНС

У Києві збито російські ракети - уламки впали у чотирьох районах столиці. Є постраждалі та руйнування

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Обвал Дегтярівського мосту — аналогічні балки використовувались на Київщині, експертна комісія розбиратиметься

Показати ще

Першого, хворого на коронавірус українця, госпіталізовано у Японії

За українцями в Ухань відправили борт: МОЗ обрало три безпечних місця для розміщення людей (відео)