У деяких містах України, які увійшли до “червоної” зони порушуються умови карантину та не закриваються заклади освіти. Про це повідомляє сайт “Хрещатик.news” з посиланням на МОН.

У зв’язку із цією ситуацією, МОН звернулося з листом до усіх керівників закладів освіти, в якому йдеться про те, що у разі недотримання вимог законодавства України про охорону здоров’я керівники закладів освіти несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно із законодавством (стаття 80 Закону України від 19.11.1992 № 2801-XII «Основи законодавства України про охорону здоров’я»).

Так, директора школи з регіону, що знаходиться у червоній зоні та продовжує роботу всупереч забороні Кабміну, а також заклади, які не дотримуються санітарно-гігієнічних правил, можуть оштрафувати або відправити за ґрати.

Директору школи може загрожувати тюремний строк (до трьох років), якщо недотримання карантину призвело до смерті неповнолітньої дитини. Для громадян передбачений штраф в розмірі від одного до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Для посадових осіб — від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, Змушу дивитись в очі рідним померлих: Зеленський відреагував на антикарантинний бунт мерів

Читайте також:

Схоже на недоїдки: як виглядає “карантинне” харчування у школах (фото)

Привіт, дистанційка: На Київщині на карантин закрили 14 шкіл

Адаптивно-карантинна школа: що думають батьки та вчителі про 1 вересня в нових умовах