“Якщо не буде позиції нового президента, то я буду розуміти, що це є зрада інтересів держави”. Так в ефірі телеканалу 24 лідер “Самопомочі” Андрій Садовий прокоментував останні події щодо купівлі соратником Медведчука чергового новинного телеканалу та судових рішень, які дозволили балотуватись у народні депутати одіозним Онищенку та Клюєву.

“Завжди судова гілка влади чітко тримала орієнтир на позицію президента. Якщо президент тихенько кивав “можна”, вони починають робити те, що хочуть. Те саме СБУ. Це фактично дієвий орган президента, який приймає непопулярні рішення. А сьогодні вони стоять збоку і спостерігають”, – сказав політик.

На його переконання, на ці питання негайно має дати чітку відповіді президент.

“Такий запит українського суспільства сьогодні. Якщо Росія напала на Україну, а ми російській агентурі дозволяємо нормально себе тут почувати, скуповати канали і йти в парламент це недопустимо! Це імпотенція.

Тому новий президент має або показати свою силу що він є президентом і зупиняє це безчинство. Або якщо він мовчить, то ми розуміємо, що це є погоджений план захоплення України”, – наголосив Садовий.