Президент РФ Володимир Путін заявив, що мінські угоди вимагають повного відновлення економічних відносин Донбасу і України.

“Потрібно насамперед скасувати указ колишнього президента Порошенко про цю блокаду. Він же прямо суперечить мінським угодами. Ну чому ви ніколи не питаєте українських партнерів: “Коли ви це зробите?” Ми ж не можемо це зробити за них”, – сказав Путін, пишуть росЗМІ.

Він зазначив, що обраний президент Володимир Зеленський після того, як отримав великий мандат довіри від українського народу заявляв, що він готовий вступити в діалог з усіма, від кого залежить припинення військових дій на Донбасі.

“Тепер в Європі оголосив раптом, що не хоче розмовляти з сепаратистами, тобто якраз з тими людьми, з якими він повинен налагодити прямий діалог в Донбасі. Напевно, це теж якось не в’яжеться з тим, що говорилося в ході передвиборчої кампанії”, – додав Путін.

Радник президента України Володимира Зеленського Микита Потураєв різко відповів президенту Росії Володимиру Путіну на його умови. Сказав, що в Україні сепаратистами вважають завезених з РФ бойовиків.