Російський диктатор Володимир Путін в останні тижні більш безпосередньо зайнявся стратегічним плануванням війни в Україні, в тому числі і відхиливши прохання своїх генералів дати дозвіл на відступ з Херсона.

Про з посиланням на власні джерела пише американське видання The New York Times, повідомляє “Главред”.

Як кажуть експерти, тільки відхід з Херсона дозволить російським окупантам організовано відступити на інший берег Дніпра, зберігши бойову техніку та особовий склад. Але такий відступ став би ще одним принизливим публічним визнанням поразки диктатора Путіна у війні і приніс би ЗСУ другу велику перемогу за місяць ‒ після успішного контрнаступу на Харківщині.

Херсон, до речі, був першим великим містом, захопленим росіянами під час початкового вторгнення, і залишається єдиним обласним центром України, який все ще знаходиться під контролем Москви.

У публікації NYT говориться, що диктатор Путін зосереджений на перемозі за всяку ціну. І саме тому він вирішив оголосив призов 300 тисяч цивільних осіб.Цього місяця Москва продемонструвала, кажуть експерти, що у неї занадто мало військ для продовження наступу. І вона страждає від нестачі високотехнологічної високоточної зброї і тому не може завоювати панування в небі над Україною.