Через кризу, спричинену пандемією коронавірусу та падінню авіаперевезень, що привело до зниження пасажиропотоку, Міжнародний аеропорт Київ розпочинає поетапне скорочення своїх співробітників. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу аеропорту.

В пресслужбі нагадали, що керівництво аеропорту постійно зверталось про допомогу до влади України та Києва, але «належної і своєчасної реакції так і немає»:

«Накопичення проблем супроводжувалося і відсутністю будь-якої реакції та допомоги від уряду, профільного міністерства», – зазначили в пресслужбі.

Зазначається, що аеропорту (ТОВ «МАСТЕР-АВІА») працює близько 2 тисяч співробітників, у суміжних підприємствах, які співпрацюють з аеропортом, ще 8 тисяч співробітників.

«Аеропорт «Київ» – це другий за пасажиропотоком аеропорт України, це майже 3 млн. пасажирів і 30 тисяч рейсів в рік. Це другий, за кількістю відрахувань до бюджету Києва, платник податків серед комунальних підприємств міста. Це улюблена робота для тисяч людей, візитівка і гордість столиці», – написали в компанії.

Та додали, що банкрутство аеропорту матиме катастрофічні наслідки для міжнародного іміджу, авіаційної галузі України, економіки і ринку праці в цілому.

Як наголосив генеральний директор компанії «МАСТЕР-АВІА» Олег Левченко на зборах колективу аеропорту,  повернення до докарантинного рівня можна очікувати лише за кілька років.

«Ми прогнозуємо повільне відновлення попиту на авіаперельоти і очікуємо повернення до докарантинного рівня лише за кілька років. Самостійно, без допомоги держави, столичному аеропорту не вижити. На жаль, нам доведеться скоротити 50% персоналу, в тому числі висококваліфікованих фахівців галузі. Аеропорт «Київ» об’єднує тисячі фахівців, які розвивають авіацію, на їх професійну підготовку витрачається не лише багато часу, але і значні кошти. Із сумом доведеться прощатися з кожним з них, адже у нас сформувалася відмінна команда», – сказав Олег Левченко.

Зазначається, що наразі кожен підрозділ аеропорту «Київ» вирішує, кого зі співробітників звільнити і як оптимізувати роботу підприємства.

Нагадаємо, аеропорт Київ на межі краху

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Не може бути законсервованим: аеропорт Жуляни звернувся про допомогу

Популярні новини зараз

Рівень води у Дніпрі знизився на понад 120 см, водопілля відступає — КМВА скасували І рівень небезпеки

ВРП внесла подання на звільнення судді Тандира, якого обвинувачують у смертельній ДТП в стані алкогольного сп'яніння

У Бучанському районі будуватимуть укриття для ліцею на понад 600 учнів за ₴28,5 млн

Жінка в одному з підвалів Києва відшукала змію у відрі, однак рятувальники, що приїхали на місце дуже здивувались знахідці

Показати ще

Аеропорт Сікорського показав виліт першого післякарантинного чартеру (фото)