Відповідне звернення розміщено на офіційній сторінці аеропорту. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Керівництво закладу зазначає, що мова йде не тільки про необхідність підтримки підприємства, а й недопущення припинення діяльності одного з найбільших та найважливіших аеропортів України.

«З 17 березня 2020 року ТОВ «МАСТЕР-АВІА» та КП МА «Київ»(Жуляни) працюють в надзвичайних умовах. Незважаючи на встановлений карантин та відсутність авіасполучення, міжнародний аеропорт не може бути тимчасово законсервованим. Існує необхідність і надалі утримувати його та забезпечувати діяльність аеропорту як складової частини міської та загальнодержавної транспортної інфраструктури. Забезпечення діяльності аеропорту – це не лише соціально-економічне завдання, а й один із елементів підтримки належного рівня національної безпеки України.

ТОВ «МАСТЕР-АВІА» має утримувати в належному стані термінальні комплекси, стоянки повітряних суден, об’єкти руху наземного транспорту на території аеродрому, засоби зв’язку, об’єкти та засоби аварійно-рятувального та протипожежного забезпечення, забезпечення авіаційної безпеки, метеорологічного обслуговування, електрозабезпечення, споруди та мережі інженерних комунікацій, що забезпечують роботу термінальних комплексів, об’єкти забезпечення авіаційним пальним тощо, об’єктів неавіаційної діяльності, а також, збереження професійних трудових колективів, робочих місць та оплату праці тисячам працівників галузі», – йдеться в повідомленні

В зверненні керівництво аеропорту «Київ» визначило наступні пункти допомоги:

1. Про надання безповоротної фінансової допомоги в сумі 22,0 мільйона гривень на місяць. Грошові кошти будуть спрямовані для виплати заробітної плати співробітникам ТОВ «МАСТЕР-АВІА» та КП МА «Київ» та підтримки аеродрому та аеропорту в робочому стані на період зупинки роботи аеропорту і закінчення карантину до досягнення пасажиропотоку 20 000 пасажирів на виліт в місяць.

2. Усунення будь-яких обмежень для Міжнародного аеропорту «Київ» в частині виконання рейсів на період призупинення польотів, адже зараз преференції на виконання польотів транспортної, бізнес-авіації та евакуаційних рейсів надані виключно аеропорту Бориспіль.

3. Надання цільової субсидії в розмірі 15$ на одного пасажира, для надання знижок авіакомпаніям на період 1,5-2 роки для відновлення пасажиропотоку.

4. Допомога в рефінансуванні кредиту в сумі 28 мільйонів доларів США під мінімальний відсоток і з довгостроковим терміном погашення.

5. Надання пільги по податку на землю для ТОВ «МАСТЕР-АВІА» та КП МА «Київ»(Жуляни).

6. Створення комісії підтримки авіаційної галузі за участі представників компаній ТОВ «МАСТЕР-АВІА» та КП МА «Київ» (Жуляни).

Нагадаємо, в Україні закрили аеропорти та заборонили подорожі через коронавірус.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Популярні новини зараз

У Києві терміново розпочинається евакуація двох лікарень, одна з яких дитяча — КМДА

У столиці стався напад на військового ЗСУ

У Києві засуджено екс-тренера, який змусив двох неповнолітніх дівчат оголюватись та займатись проституцією

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще

Читайте також:

Карантин триватиме до 22 травня: Денис Шмигаль

Я не дозволю відновити відразу роботу громадського транспорту: Віктор Ляшко