Із 12.00 вівторка, 24 березня, буде заборонений виліт з України туристів та закрити всі аеропорти країни – працювати буде лише міжнародний аеропорт «Бориспіль». Про це написав Міністр інфраструктури України Владислав Криклій у Фейсбуці, повідомляє сайт Хрещатик.news.

За словами Міністра, заборона на авіаподорожі – вимушений захід для запобігання розповсюдження в країні нового коронавірусу.

 

В свою чергу МЗС України наполегливо закликає всіх подорожуючих українців повернутись в країну в найближчі кілька діб – рейси SkyUp та МАУ будуть здійснюватися упродовж 23, 24, 25, 26 і 27 березня.

Важлива інформація про повернення в Україну з-за кордону:

• Спеціальні рейси авіакомпаній SkyUp, МАУ, Азур ейр Україна – єдина можливість дістатися в Україну літаком, погоджена з владами інших країн. Іноземні авіакоманії здійснюють рейси тільки на прохання власних держав.
• Рейси авіакомпаній SkyUp та МАУ будуть здійснюватися упродовж 23, 24, 25, 26 і 27 березня. Важливо встигнути придбати квитки на ці дати. Квитки швидко розкуповують, тому за наявними напрямами сполучення і наявністю квитків стежте на сайтах авіакомпаній: SkyUp – https://skyup.aero/uk/, МАУ – https://www.flyuia.com/ua/ua/information/fly-home)
• Закликаємо вас скористатись можливістю вилетіти в Україну у наступні 5 діб, до 27 березня включно. Все більше країн запроваджують більш суворі карантинні заходи, що скоро повністю унеможливить здійснення будь-яких пасажирських рейсів на невизначений термін.
• Якщо ви їдете через країну транзитом, у вас має бути квиток до України до посадки на рейс до цієї країни. Транзит не має перевищувати 24 години.
• Залишайтесь на зв’язку з посольствами та консульствами України у відповідних країнах, слідкуйте за оновленнями на офіційних сторінках МЗС та Міністерства інфраструктури, авіакомпаній.

Нагадаємо, Для надзвичайного стану ситуацiя в країнi не критична: Шмигаль

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

У Борисполі у прибулого до України пасажира підтвердили COVID-19

В Бориспіль прибуде перший борт з евакуйованими з Італії