Стипендії в Україні у 2021 році будуть підвищені. Як повідомив прем’єрміністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, в деяких випадках стипендії підвищать більш ніж в два рази.

Про це пише “Главред”.

“Уряд ухвалить зміни щодо розмірів стипендіального забезпечення учнів закладів професійної освіти, студентів професійної вищої освіти та вищої освіти. Це означає, що стипендії для студентів будуть підвищені”, – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, стипендії у студентів установ профтехосвіти зростуть в 2,5 рази, а у студентів вузів – мінімум в 1,5 рази.

Зазначимо, на сьогодні мінімальна академічна стипендія до навчальних закладів 3-4 рівнів акредитації становить 1 300 гривень на місяць, тобто, за словами Шмигаля, може зрости майже до 2 000 гривень.

Звичайна стипендія в установах профтехосвіти становить 490 гривень, тобто після підвищення може піднятися до понад 1 225 гривень.

Відзначимо, зараз українські вузи мають проблеми з гуртожитками, зокрема, вони в напівзруйнованому стані або ж студентам не вистачає місць. Тому Кабінет міністрів схвалив концепцію програми відновлення та розвитку мережі гуртожитків на 2022 – 2026 роки.