На першій ділянці складування відходів полігону ТПВ №5 встановлюють автоматизовану систему розпилення нейтралізаторів запаху. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу ПрАТ Київспецтранс.

Як розповів голова правління ПрАТ Київспецтранс АндрійГрущинський, система розпилення нейтралізаторів запаху повинна почати працювати вже наприкінці липня.

Через сморід, який час від часу поширюється з полігону та дошкуляє жителям навколишніх сіл, і вирішили встановити систему.

“Щоб зменшити його вплив на період до рекультивації полігону, вздовж східного краю першої карти споруджується магістраль високого тиску довжиною 500 метрів з 456 форсунками розпилення. З двох ємностей по 10 куб. метрів кожна двома насосними блоками до форсунок подаватиметься робоча рідина. Система має автоматичне налаштування, яке дозволить їй працювати у певні проміжки часу, відключатися у період опадів або певних напрямків вітру”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що запасу резервуарів вистачатиме на дев’ять годин безперервної роботи системи.

Ємності для нейтралізатора запаху вже доставлені на полігон, а на місці спорудження системи змонтовані 35 металевих геошурупів, на яких буде кріпитися магістраль.

Нагадаємо, на Солом’янці ліквідували величезне сміттєзвалище (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Мешканцям багатоповерхівок зменшили комунальні  рахунки через заварені сміттєпроводи

В парках столиці встановлюють контейнери для роздільного збору сміття (фото)