Сьогодні в Міжнародному аеропорті Бориспіль та біля Міністерства оборони України вшанували пам’ять «кіборгів», які тримали оборону Донецького аеропорту від 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року.

Так, вранці в аеропорту «Бориспіль» пройшло мистецьке дійство за участі Національного президентського оркестру та хору Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України. Про це повідомили у «Військово-музичному управлінні Збройних Сил України».

Зазначається, що особливе місце у заході було відведено композиції, яка виконувалась на унікальному музичному інструменті – «Дзвони війни», виготовленому у 2016 році з гільз 152-мм артилерійських снарядів.

«З метою вшанування подвигу Героїв, які самовіддано та мужньо боронили Донецький аеропорт, 20 січня 2020 року о 08:30 на території Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» (#термінал_D, третій поверх) відбудеться тематичне мистецьке дійство за участі Національного президентського оркестру та хору Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України», – йдеться в повідомленні.

https://www.facebook.com/airportboryspil/videos/707290123130625/

 

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у заходах з ушанування пам’яті військовослужбовців, які в цей день 2015 року загинули при обороні Донецького аеропорту під час війни на сході України. Про це повідомляє пресслужба Президента.

Глава держави разом із членами родин полеглих військових поклав квіти до підніжжя Пам’ятного дзвона, що на території Міністерства оборони України та поспілкувався з родинами військових.

facebook.com/president.gov.ua

20 січня всеукраїнська акція вшанування пам`яті кіборгів відбулась також у 8 містах України: Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Харкові, Чернігові, Львові та Одесі.

Нагадаємо, У парку Партизанська слава закладена Алея пам`яті киян, загиблих на Сході

Читайте також:

Вірші про любов і війну: поетичний проект від ветеранів бойових дій на Сході

У Солом’янському районі відкрили «Парк захисників України»

Популярні новини зараз

У Києві не демонтовуватимуть Арку Свободи українського народу

На станції столичного метро померла людина

Мер Києва Віталій Кличко задекларував елітні будинки та поділ майна при розлученні

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще