Державна фіскальна служба прийшла з обшуками до КП “Київводфонд”.

Про це повідомили у пресслужбі ДФС, пише “Дзеркало тижня”.

Слідчі дії провели в рамках справи про можливе привласнення 7 млн грн.

“Співробітники ГУ ДФС у м. Києві за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва провели обшуки у приміщеннях Спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства “Київводфонд” в межах кримінального провадження щодо привласнення державних коштів в особливо великих розмірах”, – йдеться у повідомленні.

За словами очільника ДФС Вадима Мельника, правоохоронці перевіряють причетність службовців “Київводфонду” до можливого привласнення 7 млн грн, які мали піти на придбання товарів та капітальний ремонт бюветних комплексів і громадських вбиралень Києва.

У результаті обшуків у службових приміщеннях підприємства та за місцем проживання службових осіб правоохоронці вилучили первинну фінансово-господарську документацію. Документи стосувалися взаємовідносин між “Київводфондом” та суб’єктами господарської діяльності з ознаками фіктивності.

Справу відкрито за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем – ред.), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становище), ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України. Досудове розслідування триває.