Черговий такий заклад відкрито на базі Національного університету фізичного виховання і спорту України. Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів України.

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна зазначила, заклад стане тим місцем, куди приходитимуть ветерани й ветеранки, члени їхніх сімей, щоб обмінятися досвідом, знайти однодумців, обговорити наболіле. А головне – отримати ту чи іншу нову для себе спеціальність, щоб далі успішно крокувати у власному розвитку в цивільному житті.

Я хочу, щоб цей Центр став у сфері спортивної реабілітації та ветеранського спорту рушієм та авангардом для того, щоб проєкт імплементувався по всій Україні. Будемо відверті: реабілітологів та психологів на всю країну найближчим часом не вистачить. Бо цивільне населення, ветерани, і прості люди, які зазнали страждань, потребуватимуть всебічної допомоги

Т.в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний зазначив, що саме спорт та фізична активність є одним з найефективніших інструментів повернення людини до нормального життя у суспільстві.

Це вже другий Центр у місті Києві та одинадцятий у країні. Ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України Євгеній Імас наголосив, що виш має широкі можливості щодо створення належних умов для отримання якісної реабілітації та професійної освіти демобілізованими воїнами та членами їхніх родин, а також тим фахівцям, які працюватимуть з ветеранами.

Ми розуміємо важливість і ефективність спортивної та реабілітаційної освіти задля результативного переходу від військової служби до цивільного життя. Перше, що ми вже робимо – працюємо над створенням адаптивної інфраструктури, яка включає фізичну, педагогічну, технологічну та соціальну інтеграцію. Це спрямовано на створення доступного та реагуючого на особливі потреби ветеранів освітнього середовища, сприяючи їхній реінтеграції у суспільство

Читайте також: Ремонт столичного госпіталю ветеранів став епіцентром скандалу — ціни на будматеріали завищили у 2,4 рази

Завдяки потужним освітнім спроможностям Університету демобілізовані Захисники й Захисниці та члени їхніх сімей матимуть змогу проходити професійну підготовку та перепідготовку, отримуватимуть необхідну психологічну, соціальну, юридичну та іншу допомогу в межах реінтеграції від військової служби до цивільного життя.

У Центрі ветеранського розвитку також готуватимуть майбутніх помічників ветеранів – адже місто Київ долучилося до "пілотних" регіонів, де Мінветеранів реалізує свій експериментальний проєкт із впровадження в Україні інституту помічника ветерана.

Читайте також: Влада знайшла підрядника для будівництво житла для ветеранів АТО, одна ціни завищені вдвоє — розслідувачі

Популярні новини зараз

На Центральному вокзалі столиці відкрився інформаційний пункт рекрутингу

Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

Під час відкриття Центру ветеранського розвитку було представлено його першого працівника. Ним став ветеран російсько-української війни Георгій Раскалєй. Міністр Юлія Лапутіна вручила українському Захиснику подяку та пам'ятний коїн Мінветеранів.

Довідка. Створення Центрів ветеранського розвитку – це проєкт Мінветеранів на виконання плану заходів на 2023—2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору на період до 2030 року, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Раніше стало відомо, що в Києві презентували книгу-комікс для дітей ветеранів.