Як передають Наші гроші, про це повідомляється у системі «Прозорро».

У червні «БК «Аскон» виграла торги на завершення реконструкції 22-поверхівки на Кольцова, 24-а за 522 млн грн. Тоді Держаудитслужба розпочала моніторинг, за результатами якого зобов’язала замовника усунути порушення шляхом розірвання договору. Йшлось про те, що фірма-переможець у своїй тендерній пропозиції деякі документи подала з порушеннями. Замовник не погодився і оскаржив висновок ДАСУ до суду. Однак згодом договір все ж розірвали «у зв’язку з виробничою необхідністю відповідно до статей 651, 653, 654 ЦК України». На повторні торги прийшла лише «БК «Аскон». Вона має виконати роботи до кінця 2024 року.

Ціни деяких будматеріали у підсумковій відомості ресурсів перевищують ринковий рівень:

По знайдених чотирьох позиціях у кошторисі загальне перевищення ціни становить 4 млн грн. Цих коштів вистачило би на 220 путівок для оздоровлення дітей протягом 14 днів у гірському санаторії «Перлина Карпат».

Уповноваженою особою «Житлоінвестбуд-УКБ» є Вікторія Войтович, а директором – Олександр Акімов. Підприємство підпорядковане Департаменту будівництва і житлового забезпечення КМДА, яким керує Борис Работнік. Роботу цього департаменту з 2018 року контролює заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп. Він очолював «Житлоінвестбуд-УКБ» з 2002 по 2018 роки.

За інформацією Київської міської прокуратури, у вересні 2023 року Подільський районний суд Києва відсторонив від посади й на два місяці відправив під нічний домашній арешт директора «Житлоінвестбуд-УКБ». Йому інкримінують службову недбалість під час ремонту пошкоджених росіянами хрущовок на вулиці Межовій.

Київська фірма «БК «Аскон» належить директору Владилену Стержинському та Станіславу Горбачевському. Стержинський також володіє ТОВ «Глобал-Про» з Євгеном Підіпригорою і Володимиром Владіміровим. До липня 2023 року партнером Стержинського по «Глобал-Про» був Олексій Веллер із Білорусі, який зараз лишається головним бухгалтером цієї компанії.

Відповідно до дозволу на будівництво багатоквартирних житлових будинків в Бучі, наданого «БК «Аскон» на вимогу тендерної документації як підтвердження виконання аналогічних договорів, Олексій Веллер був головним інженером проєкту і здійснював авторський нагляд.

«Глобал-Про» виступала генеральним проектувальником реконструкції столичного дитсадка №652, де генпідрядником була «БК «Аскон», а замовником – КП «Спецжитлофонд» Київради.

Із квітня 2023 року Стержинський також є директором та власником ТОВ «ПБК «Прокар».

Горбачевський володіє та керує столичним ТОВ «Група компаній Форс», а також є членом спілки українських підприємців. Він більше відомий як власник групи компаній «Force». А саме має велике перекладацьке бюро «Task Force» та компанію-перевізника «Drive Force».

Популярні новини зараз

Біля КМДА у центрі Хрещатика з'явився залізний "Трон переможця"

Правоохоронці столичного регіону затримали молодика за підозрою у жорстокому вбивстві своєї бабусі

Аеропорт "Київ" знаходиться у абсолютно непридатному, з точки зору військових, для використання стані - Голова Ради директорів

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Показати ще

Із 2017 року «БК «Аскон» натендерила 1,20 млрд грн, найбільше – у нинішнього замовника.