Про це розповідає Рубрика, посилаючись на фонд «Запорука»

Фонд «Запорука» створює умови, аби життя дитини не ставало на паузу, а продовжувалось, попри складне лікування. Родинний затишок, улюблені ігри, нові друзі зі схожим досвідом, які зрозуміють і підтримають у скрутну мить – усе це про життя на «Дачі», куди от-от заселяться нові родини.

«Дача» – це родинний дім, у якому безкоштовно під час довготривалого лікування може проживати вся родина маленького пацієнта тоді, коли лікування треба продовжувати, але вже немає потреби цілодобово перебувати в лікарняних стінах.

БФ «Запорука» вже майже 20 років займається допомогою дітям з онкологічними захворюваннями. Раніше «Дача» винаймала приміщення, проте відтепер має власне, спроєктоване відповідно до потреб і комфортного перебування пацієнтів (наразі з відділення дитячої онкології Національного інституту раку та Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит»).

Читайте також: На столичному благодійному аукціоні зібрали чималу суму для ЗСУ та дітей-переселенців

Історія «Дачі» почалася з 2009 року – саме відтоді фонд «Запорука» дає можливість родинам бути разом під час лікування дитини. За довгі роки існування проєкту до 24 лютого 2022 року на старій орендованій «Дачі» проживали 1347 дітей різного віку з усіх куточків країни, які лікувалися в атмосфері родинного затишку. Та питання безпеки, стабільності й комфорту підопічних доволі швидко надихнули команду фонду на створення незалежного родинного дому. Тож у 2018 році фонд «Запорука» спільно з партнерами заклали першу цеглинку великого будівництва нової незалежної «Дачі», яке тривало 5 років.

Директорка БФ «Запорука» і натхненниця «Дачі» Наталія Оніпко зазначила, що головна ідея створення комплексу і є головною його цінністю – можливість членів родини бути нерозлучними під час лікування дитини далеко від дому. Тут пацієнти отримуватимуть підтримку і допомогу під час боротьби зі смертельною недугою в умовах, наближених до домашніх, в обіймах рідних, які перебувають поруч.

Вам може бути цікаво: Днями із туристичної подорожі Азербайджаном повернулись 29 дітей Київщини - як вони відпочивали?

Новий сучасний будинок, спеціально побудований для проєкту "Родинний дім «Дача»", є унікальним в Україні. Це не просто 950 квадратних метрів житла, а цілий комплекс підтримки для дітей та їхніх сімей під час лікування та відновлення. У будинку передбачені:

  • 13 сімейних кімнат для комфортного проживання;
  • простори загального користування, включаючи кухню та їдальню;
  • ігрові та навчальні зони;
  • кабінети психолога та фізичної реабілітації.

Популярні новини зараз

У столиці презентують 274 монети та предмети археології, які Естонія повернула Україні

Дозвіл на будівництво 14 ЖК на території НАУ скасовано – в.о. ректора Семенова

У столиці стався напад на військового ЗСУ

У Києві засуджено екс-тренера, який змусив двох неповнолітніх дівчат оголюватись та займатись проституцією

Показати ще

Також на території «Дачі» облаштували бомбосховище, щоб гарантувати безпеку мешканцям під час повітряних атак.

Раніше Хрещатик писав, що у Києві з початку року 40 дітей знайшли нові родини.