Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація.

Загалом в області було зруйновано або пошкоджено понад 28 000 будівель, у тому числі приватні будинки, школи, а також адміністративні та соціальні об’єкти. З них повністю зруйновано майже 4 500 приватних і багатоповерхових будинків.

Читайте також: У Київській області вже відновили понад 13 000 пошкоджених росією об'єктів — КОВА

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та його партнери з неурядових організацій одними з перших підтримали обласну владу в задоволенні потреб людей в охоплених війною територіальних громадах. Тісно співпрацюючи з Київською обласною державною адміністрацією, УВКБ ООН допомагає відновлювати пошкоджене житло, замінюючи дахи, вікна, стіни та інфраструктуру, зазначили в КОВА.

На Київщині станом на вересень 2023 року УВКБ ООН надало 8 865 особам набори для екстреного ремонту житла для термінових робіт. Окрім того, агентство встановило 71 модульний будинок, наданий урядом Данії, і 99 модульних будинків українського виробника QHome на ділянках сімей, будинки яких були повністю зруйновані через бойові дії. У результаті понад 6 500 людей змогли повернутися додому.

Раніше Хрещатик повідомляв, що у с. Софіївська Борщагівка відбулося заселення перших мешканців до квартирного комплексу, викупленого американськими благодійниками для постраждалих від війни — 52 родини, які втратили власні оселі, отримали ключі від квартир.