Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко під час брифінгу. Йдеться про відновлення багатоповерхівок, приватних будинків, медзакладів, шкіл, дитсадків тощо.

«Крім швидкого та якісного відновлення, у людей є запит на справедливість та ефективну боротьбу з корупцією. Ефективне відновлення та будівництво демократичного суспільства – це не лише про швидкість. Це насамперед про зміну підходів на всіх етапах робіт. Це про ефективне використання коштів та блокування будь-яких незаконних схем»

Загалом, очільник Київської ОВА повідомив наступне:

  • контроль за всіма етапами відбудови був посилений
  • КОВА створили Спостережну раду з питань відбудови (міжнародні інституції, ГО, експерти)
  • створили робочу групу «Прозорість та підзвітність» (правоохоронні органи, НАЗК, антикорупційні органи)
  • створили комісію, яка буде перевіряти роботи на об’єктах, де ведеться відбудова (профільні департаменти КОВА, правоохоронні органи, технагляд)

«Наступного тижня продовжимо роботу з проведення тендерних закупівель. Департамент регіонального розвитку КОВА планує провести 9 тендерів. Зокрема, з відбудови садочків, житлових будинків, медзакладів, шкіл. Запрошуємо всіх охочих взяти участь. Також зауважу: буде використовуватись уніфіковане технічне завдання для всіх учасників тендеру, яке рекомендоване фахівцями ПРООН»

Раніше Хрещатик писав, що у Київській області розпочались роботи з відбудови дитсадка «Каштан» у с. Бишів