Про це повідомила Київська обласна військова адміністрація

Як нагадали в ОВА, дитсадок «Каштан» був ущент зруйнований прямим влучанням ворожого снаряду на початку березня минулого року.

У комісійному обстеженні обʼєкта взяли участь начальник Київської обладміністрації Руслан Кравченко, керівництво громади, представники правоохоронних органів, технічного нагляду, Державної служби з питань праці, спостережної ради, ДТЕКу, Київоблгазу та профільних департаментів ОВА.

Зазначається, що будівництво дитсадка стартувало в кінці серпня. Ввести в експлуатацію відбудований заклад планується в грудні 2024 року. На місці нового дитсадка вже виритий котлован під будівництво, проведена бетонна підготовка. Фахівці виконують роботи з ув'язування арматури та підлаштування монолітної плити.

«Наразі всі роботи відбуваються за графіком. Але зʼясували, що є ризик порушення термінів. Кількість працівників, яку ми побачили на будмайданчику, замала для робіт, що мають стартувати у найближчі кілька днів. Замість 15-20 осіб – лише 6»

Голова обладміністрації зобовʼязав підрядника вивісити біля паспорта обʼєкта весь графік виконання робіт. Були зауваження також від представників Держпраці, а саме: певні порушення умов робіт і зберігання будівельних матеріалів. Усе внесене до протоколу. Недоліки мають бути виправлені в найкоротші терміни. За даними обладміністрації, новий двоповерховий садок буде розрахований на 75 дітей. Функціонуватимуть там чотири групи.

У закладі облаштують харчовий блок, садові групи, медичні приміщення, універсальний зал із коморою, навчальний психологічний кабінет, приміщення для персоналу, логопедичний і фізіотерапевтичний кабінети, ресурсну кімнату тощо. Також буде укриття на сто осіб.

Основні входи облаштують пандусами для безперешкодного пересування маломобільних груп населення. Будуть встановлені тіньові навіси на групових майданчиках, облаштовані під’їзди, озеленення і тротуари, повністю замінені всі мережі.

Популярні новини зараз

Стало відомо, що буде на місці знесеного храму-МАФу поруч з Десятинною церквою

Підроблені "консульські" посвідчення за $10 тис. для перетину кордону ухилянтами — СБУ викрили "схему" на Київщині

Аеропорт "Київ" знаходиться у абсолютно непридатному, з точки зору військових, для використання стані - Голова Ради директорів

У Києві викрили наркодилерів з "товаром" на 1 млн грн

Показати ще

Читайте також: Привласнення ₴280 000 на відбудові навчальних закладів - підозрюють підрядника на Київщині

«Ефективна та прозора відбудова – спільна відповідальність усіх. Тому ми постійно контролюємо процес робіт. І робитимемо це й надалі. Маємо оперативно на місцях реагувати на всі недоліки та закривати всі проблемні питання одразу», – наголосив очільник ОВА.

Наступне комісійне обстеження відбудеться в місті Буча в суботу, 14 жовтня, о 10:00. Там інспектуватимуть процес відбудови чотирьох багатоквартирних житлових об’єктів. На першому етапі будуть перевірені 56 обʼєктів, відновлення яких відбувається коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Раніше стало відомо про те, що в Україні запустили нову платформу для відстеження.