Про це він сказав під час брифінгу, повідомляють Українські Новини.

"Ми чекаємо на результати розслідування. І якщо будуть виявлені зловживання, то за це буде відповідальність. Тут не може бути двох точок зору. Але, в цій ситуації, що зараз відбувається, на університет, колектив чиниться психологічний тиск"

За словами ректора, колектив університету припускає, що за цим стоять ті, хто замовив інформаційну кампанію в анонімних телеграм-каналах і у такий спосіб намагаються впливати на деякі питання КНУ.

"У нас є певні господарські суперечки щодо одного з житлових комплексів, що стоїть у нас на балансі. Це недобудова. Через повномасштабну агресію Росії не відбулася поки що неможливо провести широку зустріч аби вирішити його подальшу долю. Як тільки ми починаємо знову про це говорити, відбувається черговий вкид. Ми не розуміємо як може скластися інформація, коли в інформаційному полі з’являється інформація адже таємницю досудового розслідування ніхто не скасовував"

Бугров розповів, що правоохоронні органи проводили обшуки та вилучення документів в КНУ та допитували працівників, які не мають відношення до цих питань з огляду на свій функціонал.

"Запрошували на допити в якості свідків людей, які взагалі до цього відношення не мають по функціоналу. Так, провадження є, але я жодним чином не буду їх коментувати їх, адже проводиться досудове розслідування"

Він додав, що в університеті обурені фактом розсекречення даних досудового розслідування і тому вирішив розповісти про ситуацію більше.

"У нас є запити, в тому числі від правоохоронних органів щодо того, як могли зʼявитисяфотографії з місця проведення слідчих дій у певних телеграм-каналах, які ми точно знаємо, що не відповідають дійсності. Ми вже звернулися до правоохоронних органів з проханням пояснити, як таке могло статися"

Ректор наголосив, що якщо є якісь порушення з боку університету чи контрагентів, то це "буде взято до уваги і з цим будуть розбиратися".

Популярні новини зараз

У столиці стався напад на військового ЗСУ

У Києві засуджено екс-тренера, який змусив двох неповнолітніх дівчат оголюватись та займатись проституцією

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще

"Це принципово. Але ми хочемо знати дійсний стан справ, бо ці обʼєкти оглядались і є акти про те, що вонп можуть бути використані як укриття. Щодо фотографій, які зʼявилися в телеграм каналах, то це зовсім інші обʼєкти"

Ректор КНУ також зазначив, що облаштування укриттів було здійснено виключно за кошти університету.

Раніше Хрещатик повідомляв про те, що підрядник "заробив" понад ₴870 тис. на неякісному ремонті укриття на Троєщині — тепер "світить" 12 років за ґратами