Оперативники управління стратегічних розслідувань у м. Києві спільно зі слідчими столичної поліції викрили «схему» отримання коштів за надання комунальних послуг. За процесуального керівництва Київської міської прокуратури посадовцю ПрАТ АК «Київводоканал» та директору приватної фірми повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 369-2 КК України).

У 2023 році приватному підприємцю було безпідставно відключено централізоване водопостачання. Після звернення до ПрАТ АК «Київводоканал» чоловіку не надавалися роз’яснення та строки усунення проблеми. Згодом підприємцю запропонували звернутися до іншої приватної фірми для вирішення проблемної ситуації. Керівник фірми, виступивши у ролі посередника, повідомив, що для вирішення проблем із водопостачанням потрібно надати 500 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Читайте також: Директор однієї зі столичних аптек налагодив схему продажу фальсифікованих ліків, які переправляли з рф та країн Близького Сходу

24 серпня службовця «Київводоканалу» та посередника затримали під час одержання 400 тисяч гривень. Раніше поліцейські задокументували отримання 100 тисяч неправомірної вигоди. У ході санкціонованих обшуків у офісному приміщенні вилучили службові документи, печатки, засоби зв’язку.

Читайте також: У Києві й Харкові викрили масштабну схему продажу немовлят за кордон

Наразі обом фігурантам повідомлено підозри за ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна.

Раніше Хрещатик повідомляв про те, щоКерівництву КП КМДА повідомили про підозру в організації корупційної схеми з розміщення атракціонів та місць торгівлі

Популярні новини зараз

У столиці показали автоматизований магазин без людей

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

Забудовник усунув наслідки зсуву ґрунту у Солом'янському парку, який стався через будівництво ЖК

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще