Фігуранти лобіювали інтереси "дружніх" суб’єктів господарювання щодо пролонгації договору без проведення електронних торгів. Внаслідок такої діяльності бюджет недоотримав понад 5,7 млн гривень.

Про це, як передає, повідомили у пресслужбі Національної поліції України.

Згідно повідомлення, 21 липня на підставі отриманих доказів одному з учасників схеми – в.о. керівника комунального підприємства виконавчого органу КМДА повідомили про підозру. Цього ж дня були проведені обшуки в приміщеннях двох Департаментів КМДА.

"Відповідно до розробленої схеми посадовці комунального підприємства у змові з іншими посадовими особами, зловживаючи своїм службовим становищем, за певний грошовий відсоток лобіювали інтереси "дружніх" суб’єктів господарювання щодо пролонгації без електронних торгів укладених договорів на розміщення об’єктів торгівлі та атракціонів на території Києва".

Також зазначається, що вони продовжували вже недіючі договори на підставі протоколу засідання комісії, яка фактично не проводилася.

"Згідно з висновками фахівців, від таких дій сума збитків від укладання додаткових угод щодо пролонгації становить майже 600 тисяч гривень".

Також додали, що сума, яку недоотримав бюджет у зв’язку з непроведенням процедур електронних торгів з продажу локацій об’єктів торгівлі, становить понад 5,7 млн гривень.

Раніше повідомлялось про те, що поліція проводить слідчі дії на об'єктах, пов'язаних з "Київміськбудом".