Про це повідомляє Національна поліція України.

Слідчі Солом’янського управління поліції за оперативного супроводження працівників Департаменту кібербезпеки Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Солом’янської окружної прокуратури задокументували протиправну діяльність трьох осіб, які збували в Україні підроблені лікарські засоби.

Такий «бізнес» приносив їм понад мільйон гривень прибутку щотижня.

Під час обшуків за місцями мешкання та роботи фігурантів у Київській області та Харкові правоохоронці вилучили понад 60 найменувань різноманітних лікарських засобів, чорнові записи, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, автомобіль та гроші, отримані від злочинної діяльності.

Слідчі Солом’янського управління поліції вже повідомили фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України - фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше Хрещатик повідомляв, що правоохоронці викрили місце зберігання контрафактних ліків у столиці на ₴5 млн.