Про це повідомляє Суспільне з посиланням на керівницю національного реєстру рекордів України Лану Вєтрову.

Демонструють сітку в рамках акції "ЗСУ під покровом: мистецтво маскування в дії". Розгорнули полотно на фоні параду згорілої та захопленої російської техніки. Волонтери організації "Молодь — майбутнє нації" планують побити рекорд колег з заходу України.

"Хочемо побити рекорд жителів міста Львів, які торік його встановили, виплівши сітку квадратурою 2208 квадратних метрів. Ми сьогодні декларуємо по основі розміри до 4000 квадратних метрів. Трошки вона звузиться, тому що напліталася тканина, але чекаємо рішення реєстратора", — розповів організатор заходу Євгеній Нотевський.

Довжина — близько одного кілометра, але це не межа. Волонтери лишили 50 метрів пустої основи, аби кияни та гості міста мали змогу долучитися до плетіння та встановлення рекорду.

"Нам запропонували доєднатися, ми доєдналися, сплели одну стрічку, повноцінну стрічку. Я вважаю це круто. Якщо ти маєш можливість, ти маєш руки, ноги, то чому б не доєднатися", — сказав киянин Платон.

Щоб сплести однокілометрову сітку знадобилися сім днів та близько 500 людей.

"Втому відчували всі. Якщо хтось казав, що він її не відчуває — говорив неправду. Але наша втома в порівняні з тією роботою, яку роблять наші сини і доньки України, вона не може поставитися на одні терези. Це ніщо. Це найменша краплинка, яку ми можемо зробити для наших захисників", — розповіла волонтерка Ольга Єремеєва, яка брала участь у плетінні.

Фотографувалися, долучалися до плетіння, купували військову атрибутику – захід відвідали жителі Київщини, Полтавщини, Запоріжжя, Львівщини.

"Ні, це не складно. Принцип роботи – плетіння зігзагами. Ми заходимо в одну, виходимо з іншої і так. В мене вже був такий досвід", — говорить киянин Сергій.

Популярні новини зараз

Суд Києва зупинив будівництво поблизу Солом’янського парку

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще

Серед експозиції – мапа України. На її регіонах наклеєні шеврони бригад, яким волонтери надавали допомогу, зокрема і маскувальними сітками.

"Нам захотілося зробити це у вигляді карти України, тому що географія тієї допомоги, яку надає саме наш волонтерський штаб досить широка. І ось ви бачите шеврони всіх бойових бригад та підрозділів, силових структур нашої країни, яким ми допомагали і допомагаємо", — розповів Євгеній Нотевський.

Представники Книги рекордів України виміряли розміри сітки за допомогою рулетки. Її довжина сягнула від Майдану Незалежності до торговельно-розважального центру ЦУМ.

"Ми маємо 2294 квадратних метрів маскувальної сітки. На сьогодні це найбільша сітка в Україні. Маскувальна сітка вимірювалася за площею тому, що це було зазначено в номінації. І сьогодні ми перевершили рекорд, який був зафіксований у Львові у 2022 році", — сказала керівниця національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Читайте також: Дроти не гризе, але вимагає ніжності - домашній пацюк бійця ЗСУ встановив рекорд у київській клініці

Подальша доля маскувальної сітки вже вирішена — її розріжуть та передадуть на позиції українським військовим. Станом на 25 серпня волонтери мають запити від 12 бойових бригад.

Раніше Хрещатик повідомляв, що у Києві 1,5-річна дівчинка встановила рекорд найдовшого волосся.