Разом з КП “Київський метрополітен” та Департаментом транспортної інфраструктури КМДА розпочалась реалізація переможців ГБ-2020 #РеаніМетро. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на сторінку громадського проєкту РеаніМетро у Фейсбуці.

«Сьогодні команда #РеаніМетро Masha Nazarova i Mila Makarova, Департамент транспортної інфраструктури КМДА та КП “Київський метрополітен” погоджували схеми розташувань дефібриляторів НА ПЛАТФОРМАХ!», – йдеться в повідомленні.

Першочергово дефібрилятори встановлять на 19 станціях з найбільшим пасажиропотоком.

Основні принципи, якими керувались організатори проєкту:

  • Видимість дефібрилятора, щоб в екстреній ситуації не шукати довго, і щоб щодня пасажири бачили його і звикали до його розташування
  • Зручна навігація до його місця розташування
  • Ящик з дефібрилятором не має заважати щільним потокам пасажирів
  • Уніфікувати схему розташування дефа, щоб пасажири, бачачи його щодня, запам’ятовували місце розташування. Це можливо не на всіх станціях, але здебільшого деф буде розташовуватися зовні кабіни чергового біля ескалатору на платформі
  • Ящик з дефібрилятором буде в зоні, що охоплюється камерами спостереження, щоб зменшити вандалізм
  • Так як у кожен проєкт РеаніМетро, окрім дефібрилятора, закладено ще мінімум по 2 аптечки на станцію, ми матимемо на кожній станції одну аптечку на платформі – у кабіні чергового (біля ескалатору або у службовому приміщенні), і одну – нагорі (у контролера біля турнікетів).

Представники проєкту зазначили, що найближчим часом дефібрилятори, аптечки і тренінги для працівників метро будуть закуплені коштом Громадського бюджету.

Нагадаємо, на 52 станціях столичної підземки встановлять дефібрилятори

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Захисти лікаря! УББ збирає кошти на обладнання для лікарень та захист для медиків

Депутати Київради забезпечили столичні лікарні засобами захисту у боротьбі з коронавірусом