Про це стало відомо з джерел у правоохоронних органах.

"Затримано Тетяну Тишенін, вона отримала хабар у сумі 2 тисячі доларів від ухилянта за надання висновку про непридатність до проходження військової служби"

На даний момент відомо, що за цим фактом відкрито кримінальну справу і Тишеніною загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. А на Донеччині в місті Добропіллі затримано трьох осіб, які організували схему з вимагання грошей за оформлення вже діючим військовослужбовцям групи інвалідності.

"Затримано старшого оперуповноваженого майора поліції, старшу медсестру Добропільської центральної районної лікарні та місцевого жителя. Вони організували схему з вимагання від військових грошей за оформлення ним інвалідності з подальшим зняттям з військового обліку. За свої послуги затримані вимагали по $13 000 з людини".

За наявною інформацією, всіх трьох фігурантів було затримано під час передачі першої частини хабара у розмірі $5000.

"За цим фактом відкрито кримінальну справу. Учасникам злочинної схеми загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна"

Раніше Хрещатик писав про схему про фіктивні довідки для ухилянтів - правоохоронці підозрюють двох голів ВЛК та шістьох медиків столиці.