За одну таку «послугу» вони отримували $3000-4000. Повідомляє пресслужба НПУ.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що голови військово-лікарської комісії двох районних у м. Києві територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки організували та налагодили схему з виготовлення для чоловіків призовного віку медичних документів із фіктивними діагнозами, що сприяло у визнанні їх непридатними до військової служби. До злочинної діяльності були залучені ще шість медичних працівників різних медустанов столиці".

Правоохоронці встановили, що ціна «послуги» для однієї особи становила від $3 000 до $4 000. Наразі проведено 34 обшуки за місцями роботи усіх учасників злочину, із вилученого: чорнові записи та документація, яка підтверджує факти ухвалення протиправних рішень про непридатність до військової служби.

Слідчі повідомили 8 фігурантам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 ККУ – незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Раніше керівникові ВЛК у Києві повідомили про підозру через підробку документів про непридатність до військової служби.