У Білій Церкві планують звести парковий комплекс “Гюргівська фортеця”. Головною особливістю стане його стиль, оскільки автори проєкту хочуть зробити парк середньовічним.

Про це повідомляють “Коментарі”.

За словами джерела, парк створюватимуть на основі вже існуючої рекреаційної зони у районі вул. Річковий. Департамент ЖКГ Білоцерківської міськради уклала договір із підприємцем Іриною Бростовською на будівництво парку. Вартість договору склала 2,06 млн гривень. У ProZorro опубліковано візуалізацію проєкту.

Згідно з договором, роботи мають бути закінчені 15 грудня цього року. До цього часу мають бути встановлені сцена, ворота, урни, лавки, облаштовані прогулянкові доріжки, а також встановлені навіси.

Як повідомляється на сайті “Платформа електронної демократії”, цей проєкт передбачає створення багатофункціонального паркового комплексу на базі стилізованої середньовічної фортеці з архітектури Київської Русі.

З цього місця хочуть зробити локацію для проведення різноманітних фестивалів, міжнародних та всеукраїнських змагань із середньовічного бою, спортивних заходів. Окрім того, парковий комплекс стане новим туристичним об’єктом в області.