Довжина Хрещатика майже 1,5 км. Вулиця розташована на території двох районів Києва – Печерського та Шевченківського та з`єднує Бессарабську та Європейську площі.

Вже в цьому році “Київавтодор” планує почати роботи з масштабного оновлення та капітального ремонту центральної вулиці Києва – Хрещатика. Про це повідомляє сайт “Сьогодні” з посиланням на КК “Київавтодор”.

За інформацією “Київавтодор” провів тендер на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Розробникам заплатять з міського бюджету 18 мільйонів гривень.

Насамперед, як зазначили в компанії, Хрещатик планують зробити зручним та сучасним. В ході ремонту планують замінити мощення на тротуарах, асфальтне покриття на дорозі та облаштувати велодоріжку.

“Наразі документація в процесі розробки. Перш за все ми хочемо зробити Хрещатик зручною вулицею для всіх: велосипедистів, людей з обмеженими можливостями, мам з колясками, пішоходів. Планується заміна фігурних елементів мощення на тротуарах. Його замінять новою плиткою або природним каменем, запланована заміна асфальтного покриття на проїжджій частині. Також попередньо планується, що на Хрещатику з’явиться велодоріжка, наразі проектується її трасування. Проектувальники залучають до роботи громадськість для проведення консультацій”, – розповіли в “Київавтодорі”.

Які зміни очікують на Хрещатик в ході капремонту? Планується, що:

  • На фасадах будинків оновлять нумерацію і забезпечать її підсвічування,
  • вдосконалять систему вуличного освітлення,
  • розмістять тактильну плитку направляючої та стримуючої дії для людей з проблемами зору,
  • замінять урни,
  • убезпечать всі зупинки транспорту, обладнавши їх фіксованими боллардами – стовпчики повинні захистити пасажирів від раптового наїзду автотранспорту.

Планується також унеможливити паркування транспорту на тротуарах.

Зазначається, що на час проведення робіт, частково обмежуватиметься рух транспорту, що загрожує пробками в центрі міста. Дорожники запевняють, що повністю вулицю перекривати не будуть, тільки ночами, для виконання наймасштабніших робіт з асфальтування.

Точну дати початку ремонтних робіт поки в “Київавтодорі” не оголошують, але не виключають, що його можуть почати вже в 2020 році. За повідомленням КК початок ремонту залежить від того, чи виділить Київрада кошти і в якому обсязі буде фінансування.

Комунальники підкреслюють, що об’єкт непростий, тому дуже важливо, щоб все було опрацьовано на найвищому рівні, ще на стадії розробки проєкту.

“Проєкт складний. До головної вулиці країни завжди підвищена увага у громадськості… Проектувальники ретельно опрацьовують кожен метр території Хрещатика, Аналізують, проводять консультації, вивчають всі комунікації, які, можливо, потрібно буде міняти або ремонтувати в рамках капітального ремонту. Наприклад, Хрещатий струмок, який в колекторі протікає під вулицею. Для нас дуже важливо, щоб все було опрацьовано на найвищому рівні, ще на стадії проєкту”, – додають в” Київавтодорі”.

Нагадаємо, Як діє муніципальна програма співфінансування капремонтів у будинках киян

Читайте також:

Популярні новини зараз

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Відома психоаналітик та дружина військовослужбовця 47-ї бригади ЗСУ Федора Кубасова прагне залишити його без помешкання

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще

Дорожники столиці отримали сучасні прилади для контролю за якістю ремонту

У 2020 році оновлять Пейзажну алею, побудують нові дороги та відремонтують шляхопроводи