У 2019 році 46 житлових будинків Києва провели різні види капітального ремонту, скориставшись муніципальною програмою співфінансування. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Зазначається, що мешканці столиці інвестували в оновлення свого житла 1,3 мільйона гривень, при цьому допомога з міського бюджету склала 7,6 млн грн.

«На наступний рік на програму співфінансування капремонтів місто виділило 178 млн грн, якими можуть скористатися кияни для ремонту своїх багатоповерхівок», – про це 23 січня під час огляду відремонтованого фасаду в багатоповерховому будинку на проспекті Миколи Бажана, 9-З повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Пантелеєв також наголосив, що у Києві паралельно працює дві програми енергозбереження та капітального ремонту житлових будинків. Перша – програма «70/30%», що працює вже п’ять років для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів і якою вже скористалися понад 500 будинків. Друга – програма капітальних ремонтів, якою можуть скористатися і будинки, де ОСББ чи ЖБК не створені.

За словами Петра Пантелеєва, у рамках програми кияни утеплювали фасад, ремонтували ліфти, покрівлю, сходові клітини, міняли внутрішні комунікації, вікна і двері тощо.

«Київ створює нову для України практику ефективного управління будинком, коли мешканці інвестують у ремонт житла за підтримки муніципалітету, а обслуговуюча компанія забезпечує організаційні та технічні процеси. Я хочу нагадати, що капремонт не закладений у тариф на обслуговування будинків та прибудинкової території. А старий житловий фонд із кожним роком потребує все більших і більших інвестицій для надійної та безпечної експлуатації. Тому цьогоріч на програму співфінансування спрямуємо 178 млн грн», – повідомив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, Кияни-власники домашніх електростанцій заробили 6,5 млн

Читайте також:

Термін експлуатації збіг: в столиці проведуть інвентаризацію хрущовок

Киянам перерахують платіжки за тепло та гарячу воду за грудень