У столиці у 2020 році продовжаться капітальні ремонти автошляхів. Про це «Вечірньому Києву» розповів генеральний директор КК «Київавтодор» Олександр Густєлєв.

Гендиректор повідомив, що буде повністю оновлена Пейзажна алея, планується капремонт Софійської площі та Театральної площі.

«У центрі міста на капітальний ремонт очікують три об’єкти. Пейзажна алея – улюблений туристичний маршрут киян та гостей міста – буде оновлена. За планом, тут замінимо дорожнє покриття, освітлення, зробимо підсвітку найкращих скульптур, підсилимо підпірну стіну. Також буде зроблено нові оглядові майданчики та сходи в зелену зону.

Що стосується капремонту Софійської площі, то досі тривають перемовини з Міністерством культури та керівництвом Софійського заповідника щодо деяких моментів у проєкті. Якщо нарешті буде знайдено спільну мову, то розпочнемо роботи у теплий період року.

З Театральною площею ситуація простіша. Є проєкт, ми готові взятися за роботу. Тут суміжні роботи спочатку проведе Національна опера України. Річ у тім, що під площею розташовані підземні приміщення театру. Їх вкрай потрібно ремонтувати, і це зроблять «відкритим способом». Нещодавно з керівником театру Петром Чуприною узгоджено графік виконання робіт. Спочатку піднімемо покриття площі. У підземних приміщеннях проведуть капремонт, через відкриті частини завантажать обладнання для театру. Після цього ми зробимо нове покриття площі, нові сходи, освітлення», – розповів Олександр Густєлєв.

Очільник «Київавтодор» повідомив, що у 2020 році заплановано провести повне обстеження мосту Патона із залученням вчених НАНУ та Інституту імені Патона, щоб з’ясувати стан прогонової споруди і можливість заміни певних елементів.

«У наступному році «Київавтодор» також виконуватиме капітальний ремонт Броварського проспекту, проспектів Комарова та Героїв Сталінграда, розпочне капремонт вулиці Борщагівської, завершить роботи на Борщагівському шляхопроводі, та шляхопроводів на вулиці Богатирській на перетині з проспектами Оболонським та Бандери. Залежно від успіху перемовин щодо кредитів від ЄБРР, може розпочатися капітальний ремонт Мосту метро», – поділився планами на 2020 рік Олександр Густєлєв.

В планах дорожників столиці у новому році є також і будівництво нових автошляхів. Так, за словами Густєлєва, у затверджених планах будівництво дороги на вулиці Довбуша, що поєднає вул. Алматинську з Броварським проспектом.

«Ця нова дорога змінить систему трафіку в районі ДВРЗ, виведе його з тупика. Тут з нуля прокладатиметься дорога першої категорії – тобто вона матиме по дві смуги руху в кожному напрямку. А також нові пішохідні тротуари й велодоріжку», – наголосив чиновник.

Нагадаємо, Шулявський міст відкрито! Кличко в костюмі Діда Мороза на квадроциклі відкрив рух (відео)

Читайте також:

КМДА вирішило компенсувати ремонт доріг висадкою дерев

На Андріївському узвозі облаштують дві повітряні велодоріжки

Популярні новини зараз

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще