Атракціон працюватиме 7-8 серпня, коли святкуватимуть «день народження» Андріївського узвозу.

Над Андріївським узвозом монтують дві канатні велодоріжки між Андріївською горою (біля замку Річарда) та Замковою горою, повідомляють організатори.

Канатні велодоріжки монтує компанія SkyPark, яка раніше була оператором тролею над Дніпром. Торік муніципалітет демонтував його через скарги від клієнтів, які зависали під час спуску.

Довжина повітряного веломаршруту складає 125 метрів. Атракціон працюватиме 7-8 серпня з 10:00 до 21:00, коли святкуватимуть «день народження» Андріївського узвозу. Організатори поки не повідомляють, чи буде демонтовано велосипедний тролей після свята.

«Навіть якщо ви невпевнено почуваєтесь на велосипеді, чи взагалі не вмієте на ньому їздити – інструктори SkyPark вам допоможуть, а страховка гарантуватиме безпеку. Тут нема бруківки і діє єдине правило руху – пропускати птахів, що перелітають вам дорогу», – запевняють організатори.

Нагадаємо, згідно з Концепцією розвитку велосипедної інфраструктури в Києві, до 2025 року заплановано створити 240 кілометрів велодоріжок.

З початку 2019 року «Київавтодор» оголосив шість тендерів на проєктування веломаршрутів, чотири з яких було скасовано. Наразі тендери відбулися тільки за двома велодоріжками: уздовж Набережного шосе та за маршрутом «Солом’янка-Центр» (його скасовували сім разів, але зрештою таки переміг «Інститут просторового розвитку»).