Комунальна Корпорація «Київавтодор» запровадила компенсаційне висадження дерев під час проведення капітальних ремонтів і реконструкцій. Про це повідомив генеральний директор КК «Київавтодор» Олександр Густєлєв.

«Кількість автотранспорту постійно зростає. Тому збільшується його вплив на екологічний стан міста. Щоб поліпшити ситуацію, під час ремонтів і реконструкцій доріг висаджуватимемо дерева. Масштабне озеленення відбувається в рамках проведення робіт на мосту Метро через Русанівську протоку», – заявив Олександр Густєлєв.

Як повідомив Густєлєв, у Дніпровському районі столиці замість 15 самосівів висаджено 475 дерев – клени, граби, катальпи та інші.

«Треба додати, що висаджуємо дорослі сформовані дерева, а це гарантує, що вони приймуться і швидше будуть рости. Зокрема, на вулицях Дніпровського району висаджено клен гостролистий, граб звичайний, катальпу бігнонієвидну, ліквідамбар смолоносний та інші», – додав Олександр Густєлєв.

Зазначається, що насамперед, компенсаційні дерева висаджують уздовж доріг. Так, нове озеленення з’явилось уздовж Дніпровської набережної, вулиці Будівельників, бульвару Верховної Ради, проспекту Соборності.

Нагадаємо, бульвар Лесі Українки прикрасить вічнозелена жива огорожа

Читайте також:

У Києві створять ландшафтний заказник «Озеро Тягле»

Школярі висадили унікальні дерева у Святошинському сквері

Сирецькому парку подарували алею сакур