МОЗ прозвітував про готовність до боротьби з епідемією лише на папері! Насправді ж навіть в столичних лікарнях немає такої кількості робочого обладнання, як у звітах міністерства.

Про це розповів радник київського міського голови Максим Бахматов, який оприлюднив результати незалежного аудиту київської клінічної лікарні №17, повідомляє Хрещатик.News.

“Перед тим, як робити гучні заяви про кількість апаратів ШВЛ має той чи інший медзаклад, треба розуміти, чи він працює. Чи він просто там є. Окремо слід переконатись чи він буде працювати під час наприклад випадкового вимкнення світла. Чи взагалі впевнитись, що в палаті, де він мусить стояти, працюють розетки”, – зазначає Маским Бахматов.

Незалежний аудит провів київський волонтерський штаб, який очолив радник Віталія Кличка. Клінічна лікарня №17 має перепрофілювати старі відділення для прийому другої хвилі пацієнтів з covid-19. В звітах зазначено, що апаратів ШВЛ в лікарні 24.

“Але незалежний і експертний і справжній аудит треба читати повністю. Ось вам вижимки! Загальна кількість апаратів ШВЛ 24! Не робочих 8. Робочих 16, з них 10 не відповідають вимогам та не мають режимів для лікування пацієнтів з гострим респіраторним дистрес синдромом, яким може ускладнюватись covid19. Залишається 6, 4 з них працюють на ургент і не можуть бути залучений для лікування covid1-9… І ось ми вже бачимо як 24 апарати ШВЛ перетворились на 2″, – цитує аудиторський звіт Максим Бахматов. – Не робоча вентиляція. Відсутнє альтернативне джерело електропостачання, тобто якщо світло відключать, вся апаратура відключиться(455 тис. грн). Потребує технічного обслуговування аналізатор крові”.

Команда сформувала перелік необхідного для лікарні, загальна вартість якого складає 10 606 092 гривень.

“Моє суб’єктивне враження, що ця лікарня не виняток. Потрібно робити аудити. Потрібно розбирати на гвинтики. Потрібно мати яйця аби сказати «рєбята нам піздец»”, – зазначає Радник Кличка

Нагадаємо, мер Віталій Кличко вважає, що в Києві під госпіталі можуть бути облаштовані ТРЦ.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Перша смерть від коронавірусу в Києві: що відомо

В яких населених пунктах Київщини є хворі на коронавірус: КОДА

Популярні новини зараз

На залізничному вокзалі Білої Церкви дитина залізла на вагон — її уразило струмом, забрали до реанімації

На Дарницькому мосту в Києві утворилася велика яма

У продажу шматка землі біля Цирку, журналісти знайшли слід прибічників "Партії Регіонів"

Вакарчук присвятив пісню кримським татарам

Показати ще

Серед померлих від коронавірусу – переважно жінки: МОЗ