Серед померлих від коронавірусу в Україні – переважно жінки. Про це розповів на брифінгу головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє Хрещатик.News.

За словами заступника міністра охорони здоров’я, серед 20 померлих, у яких діагностований COVID-19 – 15 жінок і 5 чоловіків. Більшість з хворих були літніми людьми, а також всі з них мали хронічні захворювання – новотворення, серцево-судинні чи ниркові проблеми, діабет.

“Тому вік і наявність супутніх захворювань виявилися основними предикторами смертності серед пацієнтів з COVID-19. Тому я закликаю всіх людей старших за 60 років, всіх людей з хронічними захворюваннями: серцево-судинними, новоутвореннями, з діабетом, захворюванням нирок та легень – залишатися на самоізоляціі”, – пояснив Віктор Ляшко.

Головний санітарний лікар також повідомив, що серед 804 випадків захворювання на коронавірус, діагностованих на ранок 2 квітня, 398 осіб переносять хворобу складно, вони госпіталізовані. Решта перебуває на самоізоляції вдома, під наглядом лікаря.

“Серед госпіталізованих – 20 дітей і 26 медпрацівників. На апараті штучної вентиляції легень перебуває одна особа”, – зазначив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, МОЗ нарешті затвердило алгоритм надання меддопомоги хворим на COVID-19.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В Україні створять спецбригади для тестувань на COVID-19 на дому: Ляшко

Попри дозвіл МОЗ в Києві ринки не відкриватимуть: Кличко

МОЗ переобладнає під польові шпиталі виставкові та культурні центри