Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України надало роз’яснення, що робити при виявленні стихійних звалищ медичних відходів. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу КОДА.

Через пандемію коронавірусу збільшується кількість медичних відходів внаслідок використаних засобів індивідуального захисту та предметів догляду за хворими з COVID-19.

В КОДА закликають мешканців Київщини повідомляти про відомі їм сміттєзвалища.

«Отож, якщо ви виявили звалище медичних відходів потрібно зафіксувати його на мобільний пристрій, установити геолокацію та повідомити про факт відповідальні державні служби. Можна звернутися до Державної екологічної інспекції України за телефоном: +38 (044) 521-20-38, 38 (044) 521-20-40, надіслати інформацію на e-mail: info@dei.gov.ua, або на гарячі лінії органів місцевого самоврядування. Крім того, можна скористатись електронним сервісом Міндовкілля «Екомапа» https://ecomapa.gov.ua/ для подальшого інформування комунальних органів про існуючі стихійні звалища», – йдеться в повідомленні.

Якщо будуть виявлені великі партій медичних відходів комунальні служби ліквідують сміттєзвалища, а також будуть ініційовані перевірки медичних закладів, що розташовані поруч.

В пресслужбі нагадали, що особи, які перебувають на самоізоляції чи мали контакт із хворими людьми, медичні відходи мають складати в два пакети, щільно їх зав’язувати і витримувати в домашніх умовах не менше 72 годин, після чого їх можна викинути у загальний контейнер муніципальних відходів. Для усіх інших громадян використані маски та рукавички достатньо скласти в один пакет, щільно його зав’язати і також витримати в домашніх умовах не менше 72 годин, після чого – викинути.

Нагадаємо, у Солом’янському районні прибрали величезне стихійне сміттєзвалище

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Пожежники пів дня гасили пожежу на сміттєзвалищі в Дарниці

Вивезли 34 сміттєвози: за півтора місяці у Солом’янському та Голосіївському районах прибрали стихійні звалища