До Міжнародного дня прав людини ввечері 10 грудня будівлю Київської міської державної адміністрації підсвітили кольорами ЛГБТ-символіки.

Про це повідомили на офіційному сайті КМДА, пише “Український Дощ”.

Повідомляється, що основна мета акції, яку ініціює Amnesty International та KyivPride — привернути увагу громадськості та влади до важливості відповідної реакції на злочини, що мають гомофобний та трансфобний характер.

“10 грудня 1948 року ООН прийняла Загальну декларацію прав людини. Згідно з цим документом, права та свободи людини не можуть бути обмежені за будь-якими ознаками. А проведена акція привертає увагу до рівності прав усіх без винятку людей”, – зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Активісти зазначають, що на сьогоднішній день законодавча база України та правоохоронні органи не можуть забезпечити відповідний захист ЛГБТ-особам. Вони закликали розпочати системні зміни на рівні міста для підвищення безпеки для всіх без винятку.

Київ, як столиця, за словами директора “КиївПрайду”, має стати прикладом для інших міст, де має бути безпечно кожному та кожній, незалежно від віку, сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, викорінивши проблему нетерпимості.