Навколо Києва споруджено потужні фортифікаційні укріплення та інші оборонні споруди, а також місто має стратегічні запаси всіх ресурсів, потрібних для життя, запевняють у КМДА.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв’ю першого заступника голови Київської міської державної адміністтрації Миколи Поворозника телеканалу tsn.ua.

На запитання, чи готова столиця України до можливого повторного наступу окупантів з Білорусі, Поворозник відповів, що Київ укріплений і забезпечений на всі 100%.

“Проведено величезну роботу. Я не хочу зараз називати, скільки було збудовано в кілометрах фортифікаційних та інших оборонних споруд навколо столиці. Було потрачено багато сил, засобів, а також коштів. Тут були задіяні сили армії, області та безпосередньо міста. Командування сухопутних військ і оборони міста Києва докладають дуже багато зусиль, аби убезпечити місто від можливого сценарію, який ми вже проходили в лютому минулого року. І гадаю, у них все вийде на 100%”, – запевнив перший заступник мера.

Він підкреслив, що місто забезпечено усім необхідним – продуктами, іншими ресурсами.

“Я вам чесно скажу, від голоду ми в Києві точно не помремо. Проблем з логістикою та доставкою, як у лютому та березні минулого року, точно не буде”, – наголосив Поворозник.

При цьому він відзначив активну роботу київських підприємців, промисловості та іноземних партнерів, які надали і надають місту всі важливі ресурси.

“У Києва є певні стратегічні запаси, їх вистачить на перший період. Ми вже працюємо не з чистого аркуша, як це було у лютому 2022-го, а маємо власні напрацювання та досвід роботи в умовах війни. Тому готові до будь-яких сценаріїв розвитку подій”, – констатував посадовець КМДА.