У Київводоканалі нагадали, що це за щоквартальні внески і навіщо потрібно їх сплачувати. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Київводоканалу.

«До вузла комерційного обліку входить загальнобудинковий лічильник та інші конструктивні елементи: трубопроводи, запірна арматура, фільтри тощо. Саме на обслуговування і підтримку в робочому стані всіх елементів цього складного комплексу і будуть витрачатися внески», – повідомили у Київводоканалі.

У компанії пояснили, що з 2017 року ця стаття витрат виключена з тарифу на холодне водопостачання та водовідведення, отже Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» передбачено, що: «Витрати оператора зовнішніх інженерних мереж на обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку (їх складових частин) відшкодовуються споживачами відповідної комунальної послуги, шляхом сплати виконавцю комунальної послуги внесків на обслуговування та заміну вузла комерційного обліку».

Зазначається, що внески сплачують населення та власники нежитлових приміщень.

Розмір внесків за обслуговування вузла комерційного обліку залежить від кількості приміщень у будинку та кількості вузлів комерційного обліку на одному будинку.

Нагадаємо, Кияни отримають знижку в платіжках за тепло і гарячу воду за лютий

Читайте також:

Киянка отримала платіжку за опалення за січень на 53 тис: що відповіли у Київтеплоенерго

За холодну воду кияни платитимуть більше

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал https://t.me/joinchat/AAAAAEeJIaec9KhrQLRPyA – тільки актуальні новини Києва!