Сьогодні, 10 березня, під час пресбрифінгу Костянтин Лопатін, директор структурного підрозділу «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго», повідомив, що завдяки газовій «знижці» нарахування за тепло і гарячу воду у лютому зменшені на 26% — за централізоване опалення і на 24% — за гарячу воду. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Київтеплоенерго. 

«У лютому в будинках з лічильниками вартість 1 Гкал теплової енергії становить 1224,26 грн — замість встановленої тарифом вартості 1654,41 грн/Гкал. Для будинків без лічильників вартість опалення 1 м² складає 24,34 грн/м² (з урахуванням температурного коефіцієнту та газової «знижки») при нормативному тарифі 38,5 грн/м². Вартість 1 м³ гарячої води також зменшилась приблизно на 23 грн», — пояснив Костянтин Лопатін.

За словами посадовця, перерахунок вартості комунпослуг для мешканців столиці став можливим після появи в правовому полі механізму, який дозволяє теплопостачальним компаніям враховувати актуальну ціну газу при нарахуванні за послуги. Цей механізм передбачений Постановою КМУ № 1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу», прийнятою 24 грудня 2019 року.

Нагадаємо, Гончарук пообіцяв, що у лютому українці отримають найнижчі платіжки за опалення

Читайте також:

Киянка отримала платіжку за опалення за січень на 53 тис: що відповіли у Київтеплоенерго

Кияни відмовляються від паперових платіжок та переходять на IBAN