Міністр закордонних справ Павло Клімкін не довіряє Петру Порошенку та Святославу Вакарчуку. Саме тому він не йде на вибори з їх партіями.

” Все дуже просто. По-перше, у мене були пропозиції, не буду казати, від кого. Мене розкрутили на те, що я вів перемовини зі Славою Вакарчуком. Але команди, якій би я довіряв повністю і яка би відповідала моїм очікуванням, я не знайшов”, – сказав Клімкін в інтерв’ю “Громадському”, відповідаючи на питання, чому не йде в політику з “Європейською солідарністю”?.

Міністр МЗС заявив, що хоче будувати свою “нелідерську команду”.

“Такі приклади були, про комуністичну партію не будемо згадувати, але був “Народний рух”. Усі проекти, які я бачу зараз, суто лідерські. З ними політику в Україні аж ніяк змінити не можна. Тому я сказав, що я з друзями і тими, хто поділяє мої переконання, буду поступово будувати на довгу перспективу таку команду”, – пояснив він.

Перед засіданням парламенту 11 липня профільний комітет рекомендував Верховній раді розглянути подання президента Володимира Зеленського, зокрема про звільнення міністра закордонних справ Павла Клімкіна.