Депутат Полтавської міської ради від ВО “Свобода” 30-річний Юліан Матвійчук йде до Верховної Ради по 144-му виборчому округу Шевченківський і Подільський райони міста Полтава, щоб захистити здобутки Революції гідності від реваншу промосковських сил і покращити інфраструктуру в рідному місті. Його висувають об’єднані сили націоналістів ВО “Свобода”, Національний корпус, “Правий сектор”, Українська добровольча армія, ОУН і КУН.

Юліан Матвійчук є одним із найвідповідальніших і найефективніших обранців міської ради. Активно виступає на захист культурної спадщини міста, опікується соціально незахищеними верствами населення, бореться із незаконними забудовами та відстоює законність прийняття рішень.

Народився у Полтаві. Отримав диплом учителя історії та правознавства в ПНПУ ім. Володимира Короленка. Як майбутній педагог та історик, ще студентом брав активну участь у Революції гідності. Очолював полтавську сотню самооборони. ­Захищав країну не словом, а ділом. 27 листопада 2013 року отримав поранення у сутичці з “беркутівцями” в Києві.

У червні 2014-го пішов добровольцем у штурмовий батальйон “Азов” гранатометником захищати країну на передовій. Згодом призначений артилеристом полку “Азов” як заступник командира батареї гаубиць. Брав участь в Іловайській і Широкинській операціях. Нагороджений знаком “За доблесну службу”.

Приїхавши з Донбасу, Юліан Матвійчук почав змінювати й захищати державу зсередини на місцях. За активної підтримки виборців у жовтні 2015 року став депутатом Полтавської міської ради сьомого скликання від політичної партії ВО “Свобода”.

За каденцію в міській раді він зробив чимало: розпочав процес порятунку Полтавського Петровського кадетського корпусу, домігся безкоштовного проїзду для учасників бойових дій, пенсіонерів і чорнобильців. За його ініціативи депутати міськради звернулися до центральної влади якнайшвидше проголосувати за Антиолігархічний пакет докорінних перетворень, що запропонували націоналісти, і багато іншого. Депутатський корпус підтримав його ініціативу про створення першого в обласному центрі меморіального комплексу жертв Голодомору на 20182020 роки. Окрім цього, Юліан Матвійчук домігся безоплатного харчування дітей та учнів пільгових категорій закладів дошкільної, загальної середньої освіти комунальної форми власності міста. Особисто захищав кінотеатр ім. Івана Котляревського від будівництва розважального закладу, захищав мешканців будинку в сутичці біля славнозвісного “Газетного ряду”.

І на цьому не зупиняється. ­Основні завдання та першочергові пріоритети, що ставить перед собою Юліан Матвійчук як народний обранець змусити владу працювати на українців, усунути олігархів і корупціонерів від впливу на економіку. Відновити справедливість, і нарешті повернути Україну в українські руки.

 Для цього потрібно прийняти антиолігархічний пакет реформ для повернення коштів України з офшорних зон. Не допустити російського реваншу, а саме зміну європейського вектора розвитку України. Знищити корупційні схеми формування тарифів, зокрема повернути обленерго, облгази та водоканали, що викрали олігархи, в державну власність. Установити справедливі тарифи для людей. Захистити закон про люстрацію та мову, говорить кандидат у народні депутати.

Що стосується Полтави, тут Юліан Матвійчук ставить перед собою наступні завдання: залучити інвестиції на будівництво сміттєпереробного заводу, відновити Петровський кадетський корпус, вибити державні субвенції для покращення інфраструктури міста. Це лише першочергові завдання для підтримки Полтави у Верховній Раді.

Він має чималий досвід політичної, громадської та військової діяльності, що може використати в парламентській роботі. Як військовий та історик, добре знає, як захищати свою країну. Як політик, уміє писати справедливі законопроекти, ламати корупційні схеми й залучати інвестиції.

 Я цілком переконаний, що кожен українець може бути успішний і жити гідно в нашій країні, не виїжджаючи на заробітки за кордон. Іду до Верховної Ради, щоб відстоювати на державному рівні інтереси виборців свого округу та всієї України, каже кандидат у нардепи від ВО “Свобода” Юліан Матвійчук.