Українські урядовці розробляють нову редакцію закону “Про захист персональних даних”, який має врахувати найкращі європейські та світові практики. Про це повідомила Уповноважена з прав людини Людмила Денісова у Телеграм.

“У понеділок відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з розроблення законодавчих пропозицій у сфері захисту персональних даних. Міжвідомча робоча група, до якої увійшли представники центральних органів виконавчої влади та інших державних органів, правники та експерти розпочала процес розробки нової редакції Закону України „Про захист персональних даних“, у якому будуть враховані найкращі європейські та світові практики у цій сфері”, — написала Денісова.

Урядовці намагаються осучаснити захист персональних даних згідно за Конвенцією 108+ (про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних при їх при транскордонній передачі), а також з Загальним регламентом про захист даних ЄС.

“Переконана, що питання дотримання прав людини є надважливим в сучасному суспільстві, зокрема, в частині невтручання в приватне життя, у часи коли обробка даних повинна відбуватись відповідно до загальноприйнятих світових стандартів”, — пише омбудсмен.

Нагадаємо, Людмила Денисова сказала, кого помилують Зеленський та Путін

Читайте також:

Переговори щодо обміну мають проходити тихо – Денісова

Вкрадені права тепер можна відновити онлайн

Росія утримує ще 110 українців – Денісова